LED Projectverlichting

Goede LED projectverlichting is niet zomaar een extraatje op het project; het is een absolute noodzaak. Het gaat verder dan alleen maar het verlichten van de relevante ruimtes; het gaat om het creëren van de juiste omgeving voor uw project. Een goed verlicht project is een veilig project.

Of het nu gaat om een drukke bouwplaats waar werknemers hun taken moeten uitvoeren, een parkeergarage waar mensen zich veilig moeten voelen, of een kantooromgeving waar productiviteit en welzijn centraal staan, de juiste verlichting speelt een cruciale rol in de waarborging van de veiligheid van iedereen die bij het project betrokken. 

Projectverlichting voor elk project

Wij begrijpen dat geen twee projecten hetzelfde zijn. Daarom hebben we bij Prolumia een uitgebreid assortiment LED-armaturen ontwikkeld die zijn ontworpen om aan de uiteenlopende behoeften van verschillende projecten te voldoen. Of het nu gaat om een kantoorruimte die een stimulerende en productieve omgeving vereist, een winkel die de aandacht van klanten wil trekken, een magazijn dat veiligheid bovenaan de lijst heeft staan, of een buitenruimte die een gastvrije sfeer moet creëren, we hebben de juiste verlichtingsoplossing voor u.

Bij Prolumia willen we meer doen dan alleen armaturen leveren. We willen u helpen om uw projectverlichting naar het volgende niveau te tillen. Ons team van ervaren lichtontwerpers staat klaar om samen met u te werken aan lichtplannen die perfect zijn afgestemd op uw project. Wij begrijpen de nuances van licht - hoe het de stemming kan beïnvloeden, hoe het de prestaties kan verbeteren, en hoe het de ruimte kan transformeren.

We bieden een breed scala aan opties van verschillende mogelijkheden van LED-armaturen, waaronder inbouw-, opbouw- en paneelarmaturen, wandarmaturen, plafondarmaturen, strips en inbouwspots. Of u nu op zoek bent naar strakke, discrete verlichting of opvallende designarmaturen, u zult zeker vinden wat u nodig heeft. Ontdek ons assortiment op binnenverlichting en buitenverlichting.

Nishand Lochan
LED verlichting specialist
Offerte ontvangen voor jouw LED project?
Onze specialisten staan voor u klaar.
Populaire LED verlichting voor projecten
Nieuw: Prolumia LED Catalogus
Ontdek alle producten. Vraag nu de papieren of digitale catalogus aan.

Voordelen van LED projectverlichting

Prolumia staat hoog aangeschreven als de keuze voor uw LED Projectverlichting, en hier is waarom:

Doordachte functionaliteit
Onze LED-projectverlichting is niet alleen een bron van licht; het is een doordacht ontworpen oplossing die de functionaliteit van uw ruimtes optimaliseert. Bij Prolumia begrijpen we dat elk project unieke eisen heeft. Of het nu gaat om het verlichten van een kantoor, een magazijn, een showroom of een buitenterrein, we passen onze verlichtingsoplossingen aan om aan uw specifieke behoeften te voldoen. We denken na over de juiste lichtsterkte, kleurtemperatuur en lichtverdeling om de gewenste sfeer en prestaties te bereiken. Met Prolumia bent u verzekerd van verlichting die doet wat het moet doen.

Betaalbare kwaliteit
Hoewel we streven naar de hoogste kwaliteit in al onze producten en diensten, begrijpen we ook dat budgetten een belangrijke rol spelen bij elk project. Bij Prolumia willen we dat u geen compromissen hoeft te sluiten tussen kwaliteit en kosten. Onze LED-projectverlichting is betaalbare kwaliteit. Dit betekent dat u kunt genieten van de voordelen van hoogwaardige LED-verlichting zonder uw budget te overschrijden.

Uit voorraad leverbaar
Onze uitgebreide voorraad stelt ons in staat om snel te leveren, zelfs voor de meest dringende projecten. We begrijpen het belang van tijdige oplevering, en we streven ernaar om uw project soepel te laten verlopen. Of u nu op het punt staat te beginnen met een nieuw project of een bestaand project wilt upgraden, bij Prolumia kunt u rekenen op snelle levering van hoogwaardige LED-projectverlichting.

Winkelcentrum De Passage | Roosendaal (NL)

Winkelcentrum De Passage is gelegen in het hart van de binnenstad van Roosendaal, waar bewust is gekozen voor beleving. Om het bijzondere karakter van het winkelcentrum extra kracht bij te zetten, is er gevraagd om een voorstel te doen voor nieuwe verlichting en dan met name door te werken met kleuren. Wat begon met wilde ideeën, resulteerde voor Prolumia in een bijzonder uitdagend project, waar inventief gebruik is gemaakt van lijnverlichting.

Bekijk referenties

Waar moet u op letten bij het kiezen van een verlichtingspartner?

Het is natuurlijk heel belangrijk om een goede keuze te maken over het selecteren van een verlichtingspartner. Enkele factoren waar u rekening mee kunt houden, zijn expertise en kwaliteit van de verlichtingspartner - controleer de expertise en of de producten van hoogwaardige kwaliteit zijn en voldoen aan de juiste normen. Houdt ook vooral rekening met de levertijd en aanpasbaarheid - kan de partner zich aanpassen aan uw specifieke eisen en behoeften, en kunnen ze tijd leveren, zelfs als u het dringend nodig heeft?

Kiest u voor Prolumia, dan kiest u voor deze criteria en meer. We hebben een bewezen staat van dienst als verlichtingspartner voor diverse en uiteenlopende projecten, zoals winkelcentrum De Passage in Roosendaal, een busstalling van Connexxion, en een minigolfbaan.

Normeringen voor LED projectverlichting

Het naleven van specifieke normen is cruciaal bij het zorgen voor de optimale verlichtingsomstandigheden voor uw projecten. De NEN-EN 1246-1 normering is hierbij van toepassing. Hoewel het niet een wettelijke verplichting is om deze norm te volgen, is het ontworpen om ervoor te zorgen dat de verlichting in werkomgevingen aan de beste kwaliteitsnormen voldoet. De verlichtingsnormen worden uitgedrukt in hoeveelheid lux, wat staat voor de hoeveelheid licht die per vierkante meter aanwezig moet zijn om een aangename en effectieve verlichting te bewerkstelligen. 

Verlichtingseisen voor kantoorprojecten

 • Werkplek
  Voor een comfortabele kantooromgeving adviseren de NEN-normen een minimale 500 lux op het werkplekgebied, zoals uw bureau.
 • Tekenkamer
  Voor tekenkamers, waar gedetailleerd werk wordt uitgevoerd, wordt een minimale verlichtingssterkte van 750 lux aanbevolen.
 • Vergaderruimte
  Vergaderruimtes moeten een verlichtingsniveau van minimaal 500 lux hebben om effectieve communicatie en presentaties mogelijk te maken.
 • Receptie
  Voor receptiegebieden wordt een minimale verlichtingssterkte van 300 lux aanbevolen om een gastvrije en overzichtelijke ontvangst te bieden.

Verlichtingseisen voor industriële projecten

 • Ruw werk
  In industriële omgevingen waar ruw werk wordt uitgevoerd, is een minimale verlichtingssterkte van 200 lux nodig om de veiligheid en productiviteit te waarborgen.
 • Matig werk
  Bij matig industrieel werk wordt een verlichtingsniveau van minimaal 300 lux aanbevolen.
 • Fijn werk
  Voor fijn industrieel werk, waar precisie vereist is, adviseren de normen een minimale verlichtingssterkte van 500 lux.
 • Precisiewerk
  In omgevingen waar precisiewerk plaatsvindt, zoals laboratoria, wordt een verlichtingsniveau van minimaal 750 lux aanbevolen.

Verlichtingseisen voor logistieke projecten

 • Bij laden en lossen
  Bij activiteiten zoals laden en lossen is een minimale verlichtingssterkte van 200 lux nodig om de veiligheid en efficiëntie te waarborgen.
 • Inpakken
  Voor inpakwerkzaamheden wordt een verlichtingsniveau van minimaal 300 lux aanbevolen.
 • Voorraadrekvloer
  Om ervoor te zorgen dat voorraadbeheer efficiënt verloopt, wordt een minimale verlichtingssterkte van 150 lux aanbevolen voor de vloer waar de voorraadrekken zich bevinden.
 • Gangpaden
  Gangpaden moeten goed verlicht zijn met een minimale verlichtingssterkte van 300 lux om veiligheid en navigatie te garanderen.
Lichtplan laten maken?
Onze specialisten staan voor u klaar.
Nishand Lochan
Lichtspecialist

Projectverlichting en kleurtemperaturen

Er bestaat soms verwarring over LED projectverlichting, dat het koud en kil is. Maar dat is het dus helemaal niet! In het verleden had LED-verlichting inderdaad een koelere en frissere lichtkleur, maar tegenwoordig zijn er meerdere kleurtemperaturen beschikbaar om aan uw behoeften te voldoen. Bij Prolumia begrijpen we dat elke ruimte en ook elk project uniek is, daarom bieden we een uitgebreid assortiment met energiezuinige en duurzame LED-verlichting in diverse kleurtemperaturen. Maar welke kleurtemperatuur moet u kiezen? De keuze hangt af van verschillende factoren, zoals de ruimte waar u de LED-verlichting wilt plaatsen en welk doel u met de verlichting wilt bereiken. In beginsel is het goed om te onthouden dat kleurtemperatuur wordt uitgedrukt in K (Kelvin).

 • Extra warm wit licht (1700-2700K):
  LED-verlichting met een extra warme witte kleurtemperatuur brengt vooral sfeer in uw project en past beter in ruimtes waar sfeer of gezelligheid centraal staat. Denk bijvoorbeeld aan een woonkamer, slaapkamer, restaurant, theater, hotel of kroeg. Het zorgt voor een warme en uitnodigende ambiance. 
 • Warm wit licht (3000K)
  Warm wit licht heeft een uitnodigende uitstraling en is ideaal in algemene ruimtes, zoals ontvangstruimtes, balies, foyers, kleedkamers, wachtkamers, hallen, trappenhuizen en gangen. LED-inbouwspots, LED-downlights en LED-railspots met een kleurtemperatuur van 3000K zijn perfect om specifieke hoeken of objecten te verlichten.
 • Koel wit licht (4000K)
  Koel wit licht is iets frisser en neutraler van kleur, zonder kil te zijn. Het zorgt ervoor dat mensen alert en gefocust blijven. Om die reden wordt het ook vaak gebruikt in kantoorruimtes, andere werkruimtes of klaslokalen. 
 • Daglicht (6500K)
  LED-verlichting met een kleurtemperatuur van 6500K is ideaal voor situaties waar veel natuurlijk daglicht benodigd is, zoals operatiekamers, behandelkamers, laboratoria, drukkerijen en werkplaatsen. Het komt dicht bij natuurlijk daglicht en helpt daardoor bij nauwkeurige werkzaamheden.

Veelgestelde vragen over projectverlichting

Wat valt onder projectverlichting?

Onder projectverlichting valt een breed scala aan verlichting die specifiek zijn ontworpen om de behoeften van verschillende projecten en ruimtes te vervullen. Dit omvat verlichting voor commerciele en industriele toepassingen, zoals kantoren, winkels, magazijnen, fabrieken, openbare ruimtes, horeca, en meer. Projectverlichting omvat de selectie en installatie van armaturen en lichtbronnen die zijn afgestemd op de doelstellingen en vereisten van het project. Het doel van projectverlichting is om sfeer, veiligheid, productiviteit of esthetiek in een ruimte te bevorderen.

Waarom is goede projectverlichting belangrijk?

Goede projectverlichting is belangrijk om verschillende redenen. Ten eerste draagt het bij aan de veiligheid van een ruimte. Goed verlichte gebieden verminderen het risico op ongelukken en bevorderen een gevoel van veiligheid. Ten tweede, goede projectverlichting verbetert productiviteit. Het juiste licht kan de concentratie en het comfort van werknemers verbeteren. Ten derde speelt projectverlichting een belangrijke rol bij het zorgen voor de gewenste ambiance of esthetiek in een ruimte.

Welke soorten projectverlichting zijn er?

Er zijn verschillende soorten verlichting beschikbaar om aan uiteenlopende behoeften van projecten te voldoen. Binnenverlichting is verlichting voor binnenruimtes zoals kantoren, winkels, restaurants en huizen, en kan variëren van algemene verlichting tot accentverlichting. Buitenverlichting is bedoeld voor gebruik in buitenruimtes, zoals parkeerplaatsen, tuinen, gevels en openbare pleinen, en het verbetert de veiligheid van deze plekken.

Er is ook verlichting speciaal ontworpen voor industriële toepassingen, zoals fabrieken en magazijnen, waar het voldoende verlichting biedt voor werkplekken waar precisie en veiligheid essentieel zijn. Architecturale verlichting richt zich op het benadrukken van de architectonische kenmerken van een gebouw of ruimte door visuele aantrekkingskracht te creëren.Noodverlichting, ten slotte, is essentieel voor noodsituaties en evacuaties, waar mensen een gebouw veilig moeten kunnen verlaten bij stroomuitval of andere noodgevallen.

Gerelateerde thema's