Verlichting stallingsgarage

Iedereen vindt het prettig zijn of haar auto te kunnen parkeren. Vooral als het gaat om een plek waar men woont of werkt. Een stallingsgarage is hiervoor een uitkomst. Dit is een parkeervoorziening met maximaal tachtig parkeerplekken die uitsluitend bedoeld zijn voor vaste personen met een vaste parkeerplek. Vaak gaat dit om een overkapte parkeergelegenheid, zoals onder een appartementencomplex. Juist daarom is goede stallingsgarage LED verlichting onmisbaar. Bewoners of werknemers willen graag goed zicht hebben, zich veilig voelen en met een gerust hart hun vervoermiddel kunnen stallen. Prolumia biedt een ruim assortiment aan LED verlichting voor stallingsgarages.  

Voordelen stallingsgarageverlichting

Verlichting in een stallingsgarage staat vaak lange tijd achter elkaar aan. Daarnaast is onderhoud aan stallingsgarages vaak een dure aangelegenheid. Het is daarom van belang dat de gemonteerde verlichting in de garage zo onderhoudsvrij mogelijk is. Kies daarom voor duurzame LED verlichting om zo te besparen op de maandelijkse energiekosten. Daarnaast heeft de stallingsgarageverlichting van Prolumia nog meer voordelen:

 • Energiebesparingen van meer dan 90% ten opzichte van traditionele armaturen
 • Minimaal IP54 – Waterbestendig, ideaal voor vochtige ruimtes en buiten
 • Minimaal IK08 – Slagvast en vandalismebestendig
 • Hoge gelijkmatige lichtuitstraling voor optimaal zicht
 • Diverse sensormogelijkheden (beweging, dag-nacht, schemerschakelaar)
 • (Draadloze) master-slave functie
Nishand Lochan
LED verlichting specialist
Offerte ontvangen voor jouw LED project?
Onze specialisten staan voor u klaar.
Populaire LED verlichting voor stallingsgarage
Prolumia LED catalogus
Ontdek onze producten. Claim uw catalogus!

Normeringen stallingsgarage LED verlichting

Veiligheid en overzichtelijkheid is van groot belang bij een stallingsgarage. Om deze te waarborgen, zijn er vanuit de Europese Unie diverse normen opgesteld. De norm voor verlichting van stallingsgarages is beschreven in NEN 2443, waarbij er rekening gehouden moet worden met de functionele en prestatie-eisen voor parkeervoorzieningen.

Wanneer er noodverlichting gebruikt wordt, geldt ook NEN 1838 voor stallingsgarageverlichting.

 • Minimaal CRI > 80
 • Vochtbestendige armaturen (IP54)
 • Vandalismebestendige armaturen (minimaal IK08)
 • 4000K meest toegepaste lichtkleur
 • Vluchtwegen dienen goed zichtbaar te zijn (noodverlichting) volgens NEN 1838

ROLLANDTHOF | ZIERIKZEE (NL)

De bewonerscommissie van appartementencomplex Rollandthof vond het na de oplevering van de appartementen in 2007 hoog tijd worden voor de overstap naar duurzame en energiezuinige verlichting. Prolumia heeft hiervoor een passende lichtoplossing geboden voor de parkeergarage, gangen, trappenhuizen en de bergingen.

Bekijk referenties

Lichtmanagementsysteem stallingsgarage

Stallingsgarages zijn gebaad bij goede verlichting. Het verhoogt het zicht en de veiligheid en tevens zorgt het voor een comfortabel gevoel. In een overdekte stallingsgarage dient de verlichting daarom altijd aan te staan. Dit is kostbaar, omdat er niet altijd een persoon aanwezig is. Dit resulteert in hoge kosten, zonder dat het nodig is.

Met een lichtmanagementsysteem kunt u uw verlichting in de stallingsgarage op een slimme manier aansturen. Door het gebruik van diverse sensoren, een onderling communicerende master-slave functie of dimmogelijkheden, kan Prolumia voor u een lichtmanagementsysteem integreren in uw stallingsgarage.

Lichtberekening voor een stallingsgarage laten maken

Om aan de juiste normen te komen voor uw stallingsgarage, heeft u een professioneel lichtplan nodig. Deze vertelt u welke armaturen en hoeveel daarvan u nodig heeft voor uw stallingsgarage. Dit is een lastige klus, vooral voor een grootschalig project als stallingsgarageverlichting. Bij Prolumia kunnen wij dit voor u doen. Voor onze lichtberekeningen maken we gebruik van het simulatieprogramma Relux.

Binnen tien werkdagen ontvangt u een vrijblijvend voorstel met hierin de Relux lichtberekening gekoppeld aan een offerte. Hierbij ontvangt u een toelichting met betrekking tot de invulling van de stallingsgarage en waarom hiervoor is gekozen. Tevens wordt ook het behaalde lichtniveau toegelicht. Dit wordt gedaan aan de hand van de wettelijk vastgestelde NEN-normen, waarin o.a. is vastgelegd hoeveel lux op een bepaalde oppervlakte terecht dient te komen.

Lichtplan laten maken?
Onze specialisten staan voor u klaar.
Nishand Lochan
Lichtspecialist
Gerelateerde thema's