Verlichting bedrijfshal

Het is belangrijk goede verlichting te hebben in bedrijfshallen. Vaak bestaan deze ruimtes uit lange paden met hoge stellingen. Om iedere plek optimaal te kunnen verlichten is er, naast een gedegen lichtplan, de juiste LED verlichting nodig. Dit stelt men in staat op een productieve manier te werken en tevens creëert het een veilige werkomgeving. Prolumia heeft een uitgelezen assortiment voor bedrijfshal LED verlichting.

Voordelen LED bedrijfshalverlichting

  • Energiebesparingen van meer dan 90% ten opzichte van traditionele flurorescentiearmaturen
  • Bespaar nóg meer energie door intelligent lichtbeheer
  • Veel verschillende opties voor efficiënte verlichtingsinstallatie
  • Hoge efficiency
  • Veilige werkomgeving
Nishand Lochan
LED verlichting specialist
Offerte ontvangen voor jouw LED project?
Onze specialisten staan voor u klaar.
Populaire LED series
Prolumia LED catalogus
Ontdek onze producten. Claim uw catalogus!

Normeringen bedrijfshalverlichting

In een bouwbesluit van parkeergarages zijn de normen voor verlichting De Europese Unie heeft normen gesteld voor luxwaarden binnen diverse binnenverlichtingsomgevingen en toepassingen. Zo moet bedrijfshal verlichting voldoen aan de zogeheten NEN 12464-1 norm. Binnen deze norm staat dat LED verlichting voor bedrijfshal, werkplaats of industrie minimaal 100 lux (opslagruimte) en maximaal 500 lux (laboratorium) mag uitstralen.

De verlichtingseisen ten aanzien van lichtsterkte zijn dan alsvolgt.

  • NEN 12464-1
  • CRI >80
  • UGR <25
  • Gemiddelde kleurtemperatuur 4000K

VETUS - SCHIEDAM (NL)

Het distributiecentrum van VETUS in Schiedam was toe aan een verlichtingsupgrade. Doordat het centrum uit veelal lange gangpaden met hoge stellingen bestaat, is het altijd weer een uitdaging om zowel boven als onder in de stelling een nagenoeg zelfde lichtniveau te creëren. De Pro-Stock van Prolumia leent zich hier uitstekend voor.

Bekijk referenties

Lichtmanagementsysteem bedrijfshal

Om nog meer energie te kunnen besparen, kunt u kiezen voor een lichtmanagementsysteem voor uw bedrijfshal. Een lichtmanagementsysteem zorgt ervoor dat uw verlichtingsarmaturen zo efficiënt mogelijk worden aangestuurd. Op deze manier kunt u op afstand, met een sensor, een tijdsklok of een andere functie, uw verlichting besturen.

Je kunt hier zelf de verlichtingsbehoefte instellen. Wij kunnen Dit kan ook toegepast worden op we bedrijfshal LED verlichting, mits de juiste armaturen gekozen worden. Afhankelijk van het type armatuur, kunnen wij voor u verschillende lichtmanagementsystemen integreren.

Lichtberekening voor een parkeergarage laten maken

Bij Prolumia vinden we het niet alleen belangrijk om goede adviezen, productinformatie en productondersteuning te geven. We bieden juist ook enkele extra diensten om de klant zo optimaal mogelijk te kunnen bedienen. Eén van die diensten is het maken van lichtberekeningen via het simulatieprogramma Relux. Met dit programma zorgen onze lichtspecialisten er middels een lichtplan voor dat ruimtes optimaal verlicht worden.

Het kiezen van verlichting voor bedrijfshallen is van meerdere factoren afhankelijk. Laat ons u helpen. Aan de hand van uw bedrijfshal en de werkzaamheden die hier uitgevoerd worden, kunnen onze lichtspecialisten op voorhand een passend lichtplan maken. Doordat we uw wensen, ideeën en ruimte kunnen combineren tot een gedegen plan, kunnen wij uw toekomstige verlichting precies afstemmen op uw wensen.

Lichtplan laten maken?
Onze specialisten staan voor u klaar.
Nishand Lochan
Lichtspecialist
Gerelateerde thema's