Verlichting appartementencomplexen

Door het tekort aan woningen op de huizenmarkt kiezen steeds meer mensen voor het wonen in een appartementencomplex. Om aan deze exponentiële groei te voldoen is het van belang deze woningen goed op te leveren. Daar hoort zeker ook de juiste LED verlichting bij. Want niet alleen zorgt verlichting voor goed zicht, maar dit geeft de bewoners van het complex een veilig en geborgen gevoel. Ook ziet mooi afgewerkte LED verlichting in het appartementencomplex er luxe en sfeervol uit. Prolumia heeft een groot assortiment LED verlichting voor appartementencomplexen welke voldoen aan alle eisen voor verlichting voor de woningbouw. Ideaal voor VvE’s en eigenaren van woningen in flats en appartementencomplexen.

Voordelen appartementencomplex verlichting

Onderhoud aan appartementencomplexen is vaak een dure aangelegenheid. Het is daarom van belang dat de gemonteerde verlichting in het complex zo onderhoudsvrij mogelijk is. Kies daarom voor duurzame LED verlichting. Doordat de lampen in het LED armatuur niet zo warm worden, is de levensduur vele malen langer. Dit betekent minder onderhoud, dus minder onderhoudskosten en minder overlast voor de bewoners en bezoekers.

  • Energiebesparingen van meer dan 90% ten opzichte van traditionele verlichting
  • Onderhoudsvriendelijk
  • Zorg voor goed zicht en verhoog de veiligheid
  • Tot 50.000 branduren per armatuur
  • Aantrekkelijk terugverdienmodel (binnen 1-2 jaar)
Nishand Lochan
LED verlichting specialist
Offerte ontvangen voor jouw LED project?
Onze specialisten staan voor u klaar.
Populaire LED verlichting voor appartementencomplex
Nieuw: Prolumia LED Catalogus
Ontdek alle producten. Vraag nu de papieren of digitale catalogus aan.

Welk soort LED verlichting appartementencomplexen

Appartementencomplexen bestaan uit diverse onderdelen die ieder een ander soort verlichting nodig heeft. Het trappenhuis, de berging en de galerij staan vaak in verbinding met de buitenlucht en trekken veel stof aan. In deze ruimtes kunt u het beste kiezen voor een LED armatuur met een hogere IP waarde. Voor de parkeergarage, wat een vochtige ruimte is, is de keuze van een waterdicht industrieel armatuur het beste. Ook voor de balkons en overige buitenruimte is waterdichte LED verlichting vereist. Selecteer voor de ingang van het appartementencomplex verlichting welke meer dan 50 lux uitstraalt.

Voor algemene verlichting kunt u opteren voor standaard binnenverlichtingsarmaturen met een IP20 waarde. Kies hierbij voor armaturen met genoeg licht om fijn zicht en veiligheid te garanderen. Dit geldt ook voor de lift. Houdt hierbij wel rekening dat deze armaturen ca. 100 lux uit moeten stralen. Paneelverlichting is hiervoor ideaal.

GROOTS RENOVATIEPROJECT WONINGBOUW

Goede verlichting in de woningbouw is van groot belang. Ook als het gaat om renovatieprojecten. Residentie Sint Gerlachus is een comfortabel zorgcentrum welke oorspronkelijk gebouwd is in de jaren vijftig van de vorige eeuw. Het zorgcentrum was nodig aan renovatie toe en is nu volledig aangepast aan de eisen van deze tijd.

Bekijk referenties

Lichtmanagementsysteem appartementencomplex

De verlichting in een appartementencomplex is een lastige aangelegenheid, mede door de hoeveelheid applicaties in en om het pand. Echter betekent veel LED verlichting, veel kosten. Om deze kosten te kunnen drukken, kunt u kiezen voor een lichtmanagementsysteem voor uw appartementencomplex. Het komt helaas nog steeds voor dat sommige ruimtes geen constante verlichting nodig hebben, maar waar toch de verlichting 24 uur per dag aan staat.

Een lichtmanagementsysteem zorgt ervoor dat uw verlichtingsarmaturen in het appartementencomplex zo efficiënt mogelijk worden aangestuurd. Koppel de sensorarmaturen als master/slave of kies voor LED armaturen met daglichtfunctie, schemerschakelaar of bewegingssensor. Op deze manier heeft u te allen tijde verlichting waar u het nodig heeft en zitten de bewoners nooit in het donker. 

Lichtberekening appartementencomplex laten maken

Om aan de juiste normen te komen voor uw appartementencomplex, kunt u een professioneel lichtplan laten maken. Deze vertelt u welke armaturen en hoeveel daarvan u nodig heeft voor uw galerij. Dit is een lastige klus, vooral voor een grootschalig project als een appartementencomplex. Bij Prolumia kunnen wij dit voor u doen. Voor onze lichtberekeningen maken we gebruik van het simulatieprogramma Relux.

Binnen tien werkdagen ontvangt u een vrijblijvend voorstel met hierin de Relux lichtberekening gekoppeld aan een offerte. Hierbij ontvangt u een toelichting met betrekking tot de invulling van de verschillende ruimtes in het appartementencomplex en waarom hiervoor is gekozen. Tevens wordt ook het behaalde lichtniveau toegelicht. Dit wordt gedaan aan de hand van de wettelijk vastgestelde NEN-normen, waarin is vastgelegd hoeveel lux op een bepaalde oppervlakte terecht dient te komen.

Prolumia Light as a Service

Ledverlichting vermindert energiekosten aanzienlijk. Een eenvoudige switch van conventionele naar moderne ledverlichting kan zorgen voor een aanzienlijke daling in energieverbruik en bijbehorende kosten.

Prolumia biedt naast de mogelijkheid tot aanschaffen van armaturen ook de optie deze te huren, inclusief de zorg voor het onderhoud. Dit tegen een gunstig termijnbedrag. Flexibele huuropties zonder directe grote investeringen.

Lichtplan laten maken?
Onze specialisten staan voor u klaar.
Nishand Lochan
Lichtspecialist
Gerelateerde thema's