Verlichting parkeerplaats

Het goed uitlichten van parkeerplaatsen is van essentieel belang. Niet alleen rijden er auto’s rond, maar ook lopen er voetgangers van en naar hun auto. Om alles goed te kunnen overzien en om de veiligheid van voetgangers en bestuurders te waarborgen, is de juiste verlichting nodig. Ook zorgt parkeerplaatsverlichting wanneer het donker is voor sociale veiligheid en een gevoel van comfort. Hiermee wordt de kans vergroot dat gebruikers nogmaals terugkeren naar uw parkeerplaats. Prolumia heeft een groot assortiment aan openbare verlichtingsarmaturen, waaronder LED verlichting voor parkeerplaatsen. Door de vele opties binnen ons aanbod, waarbij uw wensen voorop staan, hebben wij altijd een armatuur om uw parkeerplaats mee te verlichten.

Voordelen parkeerplaatsverlichting

Prolumia LED verlichting is zeer efficiënt en ideaal als parkeerplaatsverlichting. Middels diverse sensoren, een goed lichtmanagementsysteem en verschillende lenzen, is er voor iedere parkeerplaats LED verlichting beschikbaar.

  • Energiebesparingen van meer dan 90% ten opzichte van traditionele armaturen
  • Minimaal IP65 – Waterdicht, ideaal voor buitenruimtes
  • Minimaal IK08 – Slagvast en vandalismebestendig
  • Hoge gelijkmatige lichtuitstraling voor optimaal zicht
  • Diverse sensormogelijkheden (beweging, dag-nacht, schemerschakelaar)
  • (Draadloze) master-slave functie
Nishand Lochan
LED verlichting specialist
Offerte ontvangen voor jouw LED project?
Onze specialisten staan voor u klaar.

Populaire LED verlichting voor parkeerplaats
Nieuw: Prolumia LED Catalogus
Ontdek alle producten. Vraag nu de papieren of digitale catalogus aan.

Normeringen parkeerplaats LED verlichting

Veiligheid en overzichtelijkheid is van groot belang bij een parkeerplaats. Om deze te waarborgen, zijn er vanuit de Europese Unie diverse normen opgesteld.

De norm voor verlichting van parkeerplaatsen is beschreven in NEN 2443, waarbij er rekening gehouden moet worden met de functionele en prestatie-eisen voor openbare parkeervoorzieningen.

  • Minimaal CRI > 80
  • Waterdichte armaturen (minimaal IP65)
  • Vandalismebestendige armaturen (minimaal IK08)
  • 4000K meest toegepaste lichtkleur

Parkeerplaatsverlichting bij Frisomat

Prolumia levert duurzame en hoogwaardige plug-and-play armaturen, maar voorziet ook in deskundig advies. Dit is ook gebeurd bij Frisomat in België, waar de productsite toe was aan nieuwe buitenverlichting voor de parkeerplaats. De compleet vergeelde stralers werden vervangen door de Pro-Strada Mini, waardoor niet alleen de breedte van de parking uitgelicht kon worden, maar ook een deel van de rijweg. Daarnaast werden de paaltoptoestellen onder handen genomen. Deze zijn vervangen door de Pro-Tabella, vanwege het moderne design en omdat één van de vele lenzen uit dit pakket voor de gewenste, meest ideale lichtspreiding zorgt. 

Bekijk referenties

Lichtmanagementsysteem parkeerplaats

Wanneer het gaat schemeren dient parkeerplaatsverlichting aan te gaan. Om kosten te besparen kunt u kiezen voor een lichtmanagementsysteem voor uw parkeerplaats. Op deze manier wordt de verlichting op uw parkeerplaats zo efficiënt mogelijk aangestuurd.

Denk aan onderling communicerende master-slave functie op uw armaturen, een bewegings- of dag/nachtsensor of diverse dimmogelijkheden wanneer dit nodig is. Afhankelijk van het type armatuur, kunnen wij voor u verschillende lichtmanagementsystemen voor uw parkeerplaats integreren.

Lichtberekening voor een parkeerplaats laten maken

Om aan de juiste normen te komen voor uw parkeerplaats, heeft u een professioneel lichtplan nodig. Deze vertelt u welke armaturen en hoeveel daarvan u nodig heeft voor de verlichting van uw parkeerplaats. Dit is een lastige klus, vooral voor een grootschalig project als parkeerplaatsverlichting. Bij Prolumia kunnen wij dit voor u doen. Voor onze lichtberekeningen maken we gebruik van het simulatieprogramma Relux.

Binnen tien werkdagen ontvangt u een vrijblijvend voorstel met hierin de Relux lichtberekening gekoppeld aan een offerte. Hierbij ontvangt u een toelichting met betrekking tot de invulling van de verlichting van de parkeerplaats en waarom hiervoor is gekozen. Tevens wordt ook het behaalde lichtniveau toegelicht. Dit wordt gedaan aan de hand van de wettelijk vastgestelde NEN-normen, waarin o.a. is vastgelegd hoeveel lux op een bepaalde oppervlakte terecht dient te komen.

Lichtplan laten maken?
Onze specialisten staan voor u klaar.
Nishand Lochan
Lichtspecialist
Gerelateerde thema's