WE VOLDOEN AAN AL UW VERLICHTINGSWENSEN

Iedere locatie dient op een juiste manier verlicht te worden. Probleem is echter dat iedere ruimte anders is en dus ook andere verlichtingseisen heeft. Denk bijvoorbeeld aan goed licht voor een parkeerplaats of een kantoorplek. De segmenten, bestaande uit woningbouw, openbare verlichting, parkeren en utiliteit en warehouses, hebben ieder specifieke verlichtingswensen en -eisen.

WONINGBOUW

Woningen, appartementencomplexen en vergelijkbare omgevingen zijn gebaat bij juiste verlichting. Het is echter wel zo dat iedere ruimte van een woongebouw een andere verlichtingseis heeft. Zo heeft de binnenruimte van een woning andere verlichting nodig dan de openbare ruimte. Hoewel binnenverlichting vooral comfort moet geven, moet de verlichting van de openbare ruimtes van woongebouwen zowel comfortabel als veilig zijn. Op deze manier kan ieder op een behaaglijke manier zijn of haar weg vinden zonder bang te zijn iets niet te kunnen zien. Of het nu gaat om standaard verlichting of verlichting met unieke, slimme sensortechnologieën om energie te besparen, zoals daglichtsensoren, dimmers, schemerschakelaars en meer… Met de innovatieve verlichtingsarmaturen van Prolumia heeft u voor iedere ruimte een passende oplossing.

OPENBARE VERLICHTING

Goede verlichting op de openbare wegen is zeer belangrijk. Deze verlichting draagt namelijk bij aan de verkeersveiligheid en comfort op straat. Doordat ons wegennet vrij complex is, is er voor iedere openbare omgeving een ander soort verlichting nodig. Op één plek moet men veilig kunnen oversteken, terwijl elders het verkeer op een juiste manier door moet stromen. Door de diverse uitvoeringen van het openbare LED verlichtingspakket van Prolumia, is het mogelijk om voor iedere toepassing een geschikt armatuur te vinden. Ook als het gaat om slimme verlichting waarbij o.a. het verlichtingsniveau naar wens is aan te passen, waardoor aanzienlijke energiebesparingen gerealiseerd kunnen worden. Tevens zijn er armaturen met een Zhaga-socket beschikbaar, waarmee u klaar bent voor de toekomst.

PARKEREN

Juiste verlichting in parkeergarages of op parkeerplaatsen is van essentieel belang. Vaak hebben parkeergelegenheden namelijk donkere plekken of schaduwen, welke lastig te belichten zijn. Dit brengt een groot risico met zich mee. Zo kunnen bijvoorbeeld voetgangers over het hoofd worden gezien, kunnen er ongelukken gebeuren tijdens het inparkeren of valt belangrijke bewegwijzering niet goed op. Prolumia heeft een ruim assortiment aan LED verlichting voor parkeergelegenheden, waarmee zicht, gebruikerservaring en veiligheid worden gewaarborgd.

UTILITEIT EN WAREHOUSES

Onder utiliteit vallen gebouwen zoals kantoren, scholen, banken, gemeentehuizen en zorgcentra. De personen die hier aanwezig zijn, zitten over het algemeen voor een lange periode achtereen op dezelfde plek. Wanneer de verlichting niet op orde is, kan dit leiden tot vermoeidheid, concentratieverlies en uiteindelijk tot verzuim. Goede verlichting is daarom noodzakelijk om optimaal te kunnen presteren. Ook is belangrijk goede verlichting te hebben in warehouses en magazijnen. Vaak bestaan deze ruimtes uit lange paden met hoge stellingen, waardoor er snel donkere plekken en schaduwen kunnen ontstaan. Om iedere plek goed te kunnen verlichten is er, naast een gedegen lichtplan, de juiste LED verlichting nodig. Dit stelt men in staat op een productieve manier te werken en tevens creëert het een veilige werkomgeving.

Lichtplan laten maken?
Onze specialisten staan voor u klaar.
Nishand Lochan
Lichtspecialist