Verlichting warehouse

Een warehouse is vaak een grote ruimte die bestaat uit lange doorgaande paden met hoge stellingen. Vaak komt er weinig daglicht naar binnen en wordt er tevens lang achtereen gewerkt. Het toepassen van goede warehouseverlichting is daarbij essentieel. Dit stelt werknemers in staat om op een productieve manier te werken, het verminderd vermoeidheid, verhoogt de concentratie en zorgt tevens voor een veilige en overzichtelijke werkomgeving. Prolumia heeft een groot assortiment LED verlichting voor warehouses welke voldoen aan alle eisen voor warehouseverlichting.

Voordelen LED warehouseverlichting

 • Energiebesparingen van meer dan 90% ten opzichte van traditionele flurorescentiearmaturen
 • Bespaar nóg meer energie door intelligent lichtbeheer
 • Veel verschillende opties voor efficiënte verlichtingsinstallatie
 • Hoge efficiency
 • Veilige werkomgeving
 • Verhoog productiviteit en concentratievermogen
Nishand Lochan
LED verlichting specialist
Offerte ontvangen voor jouw LED project?
Onze specialisten staan voor u klaar.
Populaire LED verlichting voor warehouses
Prolumia LED catalogus
Ontdek onze producten. Claim uw catalogus!

Normeringen warehouseverlichting

De Europese Unie heeft normen gesteld voor luxwaarden binnen diverse binnenverlichtingsomgevingen en toepassingen. Zo moet warehouse LED verlichting voldoen aan de zogeheten NEN 12464-1 norm.

Binnen deze norm staat dat LED verlichting voor warehouse, werkplaats of bedrijfshal tussen de 100 lux (0pslag van producten) en 150 lux (gangpaden) per vierkante meter mag uitstralen.

 • NEN 12464-1
 • CRI >80
 • UGR <25
 • Tussen 100 en 150 lux
 • Beste kleurtemperatuur tussen 4000K en 6000K

VETUS | SCHIEDAM

Het distributiecentrum van VETUS in Schiedam was toe aan een verlichtingsupgrade. Doordat het centrum uit veelal lange gangpaden met hoge stellingen bestaat, is het altijd weer een uitdaging om zowel boven als onder in de stelling een nagenoeg zelfde lichtniveau te creëren. De Pro-Stock van Prolumia leent zich hier uitstekend voor.

Bekijk referenties

Lichtmanagementsysteem warehouse

Vaak zijn warehouses grote, hoge ruimtes. Hier is dus veel verlichting voor nodig. Dit kan aardig wat kosten met zich meebrengen, omdat deze verlichting tijdens de aanwezigheid van werknemers altijd aan dient te staan. Gelukkig kunt u energie besparen door het installeren van een lichtmanagementsysteem voor uw warehouse.

Een lichtmanagementsysteem zorgt ervoor dat uw verlichtingsarmaturen zo efficiënt mogelijk worden aangestuurd. Op deze manier kunt u op afstand, met een sensor, een tijdsklok of een andere functie, uw verlichting besturen. Dit kan ook toegepast worden op warehouse LED verlichting, mits de juiste armaturen gekozen worden. Afhankelijk van het type armatuur, kunnen wij voor u verschillende lichtmanagementsystemen integreren.

Lichtberekening voor een warehouse laten maken

Om aan de juiste normen te komen voor uw warehouse, kunt u een professioneel lichtplan laten maken. Deze vertelt u welke armaturen en hoeveel daarvan u nodig heeft om uw warehouse zo goed mogelijk te verlichten. Dit is een lastige klus, vooral voor een project waar veel personen baat bij moeten hebben, zoals een warehouse. Bij Prolumia vinden we het niet alleen belangrijk om goede adviezen, productinformatie en productondersteuning te geven. Daarom kunnen wij voor u een lichtberekening maken. Hiervoor maken we gebruik van het simulatieprogramma Relux.

Het kiezen van verlichting voor warehouses is van meerdere factoren afhankelijk. Aan de hand van uw warehouse en de werkzaamheden die hier uitgevoerd worden, kunnen onze lichtspecialisten op voorhand een passend lichtplan maken. Doordat we uw wensen, ideeën en ruimte kunnen combineren tot een gedegen plan, kunnen wij uw toekomstige verlichting precies afstemmen op uw wensen.

Binnen tien werkdagen ontvangt u een vrijblijvend voorstel met hierin de Relux lichtberekening gekoppeld aan een offerte. Hierbij ontvangt u een toelichting met betrekking tot de invulling de warehouseverlichting en waarom hiervoor is gekozen. Tevens wordt ook het behaalde lichtniveau toegelicht. Dit wordt gedaan aan de hand van de wettelijk vastgestelde NEN-normen, waarin is vastgelegd hoeveel lux op een bepaalde oppervlakte terecht dient te komen.

Lichtplan laten maken?
Onze specialisten staan voor u klaar.
Nishand Lochan
Lichtspecialist
Gerelateerde thema's