Binnenverlichting voor de woningbouw

De juiste binnenverlichting in woningen is van groot belang. Door het aanbrengen van innovatieve LED verlichtingsoplossingen wordt er een prettige omgeving gecreëerd, geeft het aandacht aan punten die meer benadrukt mogen worden en zorgt voor een fijn zicht. LED verlichting voor binnen van Prolumia is er in diverse uitvoeringen met verschillende functies. Denk hierbij aan indirecte lijnverlichting, maar ook aan strakke paneelverlichting, mooie downlighters of moderne railverlichting. Overal waar verlichting nodig is, biedt Prolumia de juiste binnenverlichtingsoplossing.

Voordelen binnenverlichting woningbouw

Het is algemeen bekend dat LED verlichting energiezuiniger is dan traditionele gloeilampen. Ook gaat LED verlichting stukken langer mee; de LED verlichting van Prolumia zelfs tot 50.000 uur. Doordat de verlichtingsarmaturen weinig onderhoud nodig hebben, maakt LED verlichting ideaal om binnenshuis toe te passen. Tevens is LED verlichting voor binnen verkrijgbaar in meerdere lichtkleuren, variërend van warm wit (2700K) tot koud wit (6000K). Hierdoor kan er in iedere ruimte de gewenste sfeer worden bereikt.

 • Energiebesparingen van meer dan 90% ten opzichte van traditionele verlichting
 • Duurzame, milieuvriendelijke keuze
 • Verschillende opties beschikbaar voor optimaal lichtbeheer
 • Lange levensduur
 • Geen opwarmtijd nodig, dus direct de juiste verlichting.
 • Veilige keuze, want de LED lamp wordt niet heet
Nishand Lochan
LED verlichting specialist
Offerte ontvangen voor jouw LED project?
Onze specialisten staan voor u klaar.
Populaire LED series
Nieuw: Prolumia LED Catalogus
Ontdek alle producten. Vraag nu de papieren of digitale catalogus aan.

Toepassingsgebieden voor LED verlichting binnen

Prolumia heeft diverse energiezuinige verlichting in het assortiment. Deze zijn voor uiteenlopende binnentoepassingen geschikt. Zo is onze Pro-Stripe ideaal voor een hal, een overloop of zelfs een slaapkamer, terwijl onze Pro-Space of onze downlights zeer geschikt zijn voor een keuken of dergelijke.

Een aantal toepassingsgebieden voor binnen op een rijtje:

 • Indirecte verlichting, zoals een koof of nis
 • Wand- en/of plafondmontage
 • Sfeerverlichting voor de woonkamer
 • Downlight keukenverlichting
 • Heldere halverlichting

MODERNE BINNENVERLICHTING VOOR THEATERGEBOUW

De LED verlichting van Prolumia is geschikt voor vele toepassingen binnen een project. Zo ook voor het Munttheater in Weert, waar besloten is om de verlichting op meerdere plaatsen te vervangen.

Bekijk referenties

Slimme binnenverlichting woningbouw

Om het uzelf zo makkelijk mogelijk te maken, kunt u kiezen voor slimme LED verlichting voor binnen. Zo heeft Prolumia diverse armaturen in het assortiment die werken met een schemerschakelaar, zodat het licht aanspringt wanneer het donker begint te worden.

Ook biedt Prolumia diverse slimme drivers en controllers aan welke werken met een afstandsbediening, een slim wandpaneel of zelfs met de telefoon. Deze kunnen uw LED strips volledig aanpassen aan uw wens.

Lichtberekening voor binnenverlichting laten maken

Om aan de juiste normen te komen voor uw binnenverlichting in de woningbouw, heeft u een professioneel lichtplan nodig. Deze vertelt u welke armaturen en hoeveel daarvan u nodig heeft voor uw woning. Dit is een lastige klus, vooral omdat het gaat om de leefruimte van personen. Bij Prolumia kunnen wij u hierbij helpen. Voor onze lichtberekeningen maken we gebruik van het simulatieprogramma Relux.

Binnen tien werkdagen ontvangt u een vrijblijvend voorstel met hierin de Relux lichtberekening gekoppeld aan een offerte. Hierbij ontvangt u een toelichting met betrekking tot de invulling van de binnenverlichting van de woning en waarom hiervoor is gekozen. Tevens wordt ook het behaalde lichtniveau toegelicht. Dit wordt gedaan aan de hand van de wettelijk vastgestelde NEN-normen, waarin is vastgelegd hoeveel lux op een bepaalde oppervlakte terecht dient te komen.

Lichtplan laten maken?
Onze specialisten staan voor u klaar.
Nishand Lochan
Lichtspecialist
Gerelateerde thema's