Werkplekverlichting

Werknemers die op kantoor werken zitten veelal lange perioden achtereen op dezelfde plek. Wanneer de verlichting niet op orde is kan dit leiden tot vermoeidheid, concentratieverlies en uiteindelijk tot verzuim. Goede verlichting op plekken waar een bureau staat is daarom noodzakelijk om optimaal te kunnen presteren. Prolumia heeft een groot aanbod aan werkplek LED verlichting welke aansluiten bij uw specifieke wensen.

Voordelen werkplekverlichting

  • Energiebesparingen van meer dan 90% ten opzichte van traditionele flurorescentiearmaturen
  • Bespaar nóg meer energie door intelligent lichtbeheer
  • Lage verblinding (UGR <16 bij Pro-Office)
  • Hoge efficiency
  • Verhoog productiviteit en concentratievermogen
Nishand Lochan
LED verlichting specialist
Offerte ontvangen voor jouw LED project?
Onze specialisten staan voor u klaar.
Populaire LED verlichting voor uw werkplek
Prolumia LED catalogus
Ontdek onze producten. Claim uw catalogus!

Normeringen werkplekverlichting

De Europese Unie heeft normen gesteld voor luxwaarden binnen diverse binnenverlichtingsomgevingen en toepassingen. Zo moet werkplek LED verlichting met bureaus voldoen aan de zogeheten "NBN/NEN-EN 12464-1: Licht en verlichting - Werkplekverlichting - Deel 1: Werkplekken binnen" norm. Hierin staan de eisen van werkplekken binnenshuis in directe relatie met de ruimte waarin ze worden uitgevoerd. De laatste versie van deze norm stamt uit 2011.

LED verlichting heeft de afgelopen 10 jaar echter zo’n enorme sprong gemaakt door de rol van vele andere conventionele verlichtingsbronnen over te nemen, dat de versie uit 2011 niet meer actueel was. LED verlichting anno nu geeft namelijk heel ander licht en andere mogelijkheden dan tien jaar geleden.

De NBN/NEN-norm is daarom in augustus 2021 aangepast aan de ervaringen die zijn opgedaan en de ontwikkelingen van deze tijd. Daarnaast is de nieuwe norm voor werkplekverlichting bovendien beter afgestemd op de gebruiker en diens visuele behoefte.

Binnen deze norm staat de aangeraden luxwaarde per ruimte waaraan voldaan dient te worden.

  • NBN/NEN-EN 12464-1
  • Werkplek 500 lux
  • CRI >80
  • Beste kleurtemperatuur tussen 3000 K en 4000K

FIRST DUTCH INNOVATIONS | DELFT

First Dutch Innovations is een innovatief Nederlands bedrijf dat zich richt op het versterken van groei van innovatieve bedrijven en het naar de markt brengen van (wetenschappelijke) kennis. Dit gekoppeld aan nieuwe producten en diensten. Voor de verlichting van het nieuwe kantoor trad zij in contact met Nedelko. In samenwerking met interieurarchitect Judith van Mourik werd een lichtoplossing bedacht die aansluit bij het industriële karakter van het kantoor.

Bekijk referenties

Kantoren energielabel C 

In het Bouwbesluit van 2012 én het Energieakkoord 2013 is opgenomen dat kantoorgebouwen welke groter zijn dan 100 m2 per 1 januari 2023 minimaal energielabel C moet hebben. Wanneer dit niet het geval is mag het gebouw niet meer als kantoor gebruikt worden. Heeft uw kantoor, inclusief werkplekken, nog een energielabel D, E, F of G?

Investeer dan in LED verlichting voor uw kantoor en werkplek. Bij LED verlichting gaat er namelijk zeer weinig tot geen energie verloren, waarbij u ervoor kunt zorgen dat uw kantoor voldoet aan deze nieuwe regelgeving. Wilt u weten wat u nodig heeft? Laat dan een lichtberekening voor uw werkplek of kantoor maken om deze zo effectief mogelijk te kunnen verlichten.

Lichtberekening voor uw werkplek laten maken

Om aan de juiste normen te komen voor uw werkplek, kunt u een professioneel lichtplan laten maken. Deze vertelt u welke armaturen en hoeveel daarvan u nodig heeft om uw werkplek zo goed mogelijk te verlichten. Dit is een lastige klus, vooral voor zo’n complex project als werkplekken op kantoor. Bij Prolumia vinden we het niet alleen belangrijk om goede adviezen, productinformatie en productondersteuning te geven. Daarom kunnen wij voor u een lichtberekening maken. Hiervoor maken we gebruik van het simulatieprogramma Relux.

Het kiezen van verlichting voor werkplekken is van meerdere factoren afhankelijk. Aan de hand van uw kantoor, de ligging van de werkplek en de werkzaamheden die hier uitgevoerd worden, kunnen onze lichtspecialisten op voorhand een passend lichtplan maken. Doordat we uw wensen, ideeën en ruimte kunnen combineren tot een gedegen plan, kunnen wij uw toekomstige werkplekverlichting precies afstemmen op uw wensen.

Binnen tien werkdagen ontvangt u een vrijblijvend voorstel met hierin de Relux lichtberekening gekoppeld aan een offerte. Hierbij ontvangt u een toelichting met betrekking tot de invulling de werkplekverlichting en waarom hiervoor is gekozen. Tevens wordt ook het behaalde lichtniveau toegelicht. Dit wordt gedaan aan de hand van de wettelijk vastgestelde NEN-normen, waarin is vastgelegd hoeveel lux op een bepaalde oppervlakte terecht dient te komen.

Lichtplan laten maken?
Onze specialisten staan voor u klaar.
Nishand Lochan
Lichtspecialist
Gerelateerde thema's