Verlichting parkeerterrein

Het goed uitlichten van parkeerterreinen is van essentieel belang. Niet alleen rijden er auto’s rond, maar ook lopen er voetgangers van en naar hun auto. Om alles goed te kunnen overzien en om de veiligheid van voetgangers en bestuurders te waarborgen, is de juiste verlichting nodig. Ook zorgt parkeerterreinverlichting wanneer het donker is voor sociale veiligheid en een gevoel van comfort. Hiermee wordt de kans vergroot dat gebruikers nogmaals terugkeren naar uw parkeerterrein. Prolumia heeft een groot assortiment aan openbare verlichtingsarmaturen, waaronder LED verlichting voor parkeerterreinen. Door de vele opties binnen ons aanbod, waarbij uw wensen voorop staan, hebben wij altijd een armatuur om uw parkeerterrein mee te verlichten.  

Voordelen parkeerterreinverlichting

Prolumia LED verlichting is zeer efficiënt en ideaal als parkeerterreinverlichting. Middels diverse sensoren, een goed lichtmanagementsysteem en verschillende lenzen, is er voor ieder parkeerterrein LED verlichting beschikbaar.

  • Energiebesparingen van meer dan 90% ten opzichte van traditionele armaturen
  • Minimaal IP65 – Waterdicht, ideaal voor buitenruimtes
  • Minimaal IK08 – Slagvast en vandalismebestendig
  • Hoge gelijkmatige lichtuitstraling voor optimaal zicht
  • Diverse sensormogelijkheden (beweging, dag-nacht, schemerschakelaar)
  • (Draadloze) master-slave functie
Nishand Lochan
LED verlichting specialist
Offerte ontvangen voor jouw LED project?
Onze specialisten staan voor u klaar.
Populaire LED verlichting voor parkeerterrein
Prolumia LED catalogus
Ontdek onze producten. Claim uw catalogus!

Normeringen parkeerterrein LED verlichting

Veiligheid en overzichtelijkheid is van groot belang bij een parkeerterrein. Om deze te waarborgen, zijn er vanuit de Europese Unie diverse normen opgesteld.

De norm voor verlichting van parkeerterreinen is beschreven in NEN 2443, waarbij er rekening gehouden moet worden met de functionele en prestatie-eisen voor openbare parkeervoorzieningen.

  • Minimaal CRI > 80
  • Waterdichte armaturen (minimaal IP65)
  • Vandalismebestendige armaturen (minimaal IK08)
  • 4000K meest toegepaste lichtkleur

PARKEERGEDEELTE TANKSTATION VERNIEUWD

Prolumia heeft een groot assortiment aan LED buitenverlichting, welke door de vele mogelijkheden geschikt zijn voor tal van toepassingsgebieden. Zo zijn onze Pro-Flood armaturen gebruikt bij tankstation DC Berkel in Spijkenisse. Hier was het parkeergedeelte tussen het kantoor en het tankstation, waar nog grote halogeenlampen van 150W hingen, nodig toe aan vernieuwing.

Bekijk referenties

Lichtmanagementsysteem parkeerterrein

Wanneer het gaat schemeren dient parkeerterreinverlichting aan te gaan. Om kosten te besparen kunt u kiezen voor een lichtmanagementsysteem voor uw parkeerterrein. Op deze manier wordt de verlichting op uw parkeerterrein zo efficiënt mogelijk aangestuurd.

Denk aan onderling communicerende master-slave functie op uw armaturen, een bewegings- of dag/nachtsensor of diverse dimmogelijkheden wanneer dit nodig is. Afhankelijk van het type armatuur, kunnen wij voor u verschillende lichtmanagementsystemen voor uw parkeerterrein integreren.

Lichtberekening voor een parkeerterrein laten maken

Om aan de juiste normen te komen voor uw parkeerterrein, heeft u een professioneel lichtplan nodig. Deze vertelt u welke armaturen en hoeveel daarvan u nodig heeft voor de verlichting van uw parkeerterrein. Dit is een lastige klus, vooral voor een grootschalig project als parkeerterreinverlichting. Bij Prolumia kunnen wij dit voor u doen. Voor onze lichtberekeningen maken we gebruik van het simulatieprogramma Relux.

Binnen tien werkdagen ontvangt u een vrijblijvend voorstel met hierin de Relux lichtberekening gekoppeld aan een offerte. Hierbij ontvangt u een toelichting met betrekking tot de invulling van de verlichting van het parkeerterrein en waarom hiervoor is gekozen. Tevens wordt ook het behaalde lichtniveau toegelicht. Dit wordt gedaan aan de hand van de wettelijk vastgestelde NEN-normen, waarin o.a. is vastgelegd hoeveel lux op een bepaalde oppervlakte terecht dient te komen.

Lichtplan laten maken?
Onze specialisten staan voor u klaar.
Nishand Lochan
Lichtspecialist
Gerelateerde thema's