Buitenverlichting voor woningbouw

Verlichting aan de buitenzijde van woningen heeft meer dan één functionaliteit. Niet alleen zorgt het voor goed zicht op momenten waarop het gaat schemeren of donker is, ook dient het voor een optimaal gevoel van veiligheid. Prolumia heeft een groot aanbod aan buitenverlichtingsarmaturen welke breed toepasbaar zijn. Zo bieden wij verlichting aan voor galerijen, portieken en balkons voor o.a. appartementencomplexen aan, maar ook voor lage (nieuw)bouw hebben wij diverse armaturen beschikbaar.

Voordelen LED verlichting voor buiten

Prolumia LED verlichting is zeer efficiënt en ideaal als buitenverlichting voor de woningbouw. Middels diverse sensortechnologieën, innovatieve lichtkleurschakelingen en andere slimme mogelijkheden, is er voor ieder buitenproject LED verlichting beschikbaar.

  • Energiebesparingen van meer dan 90% ten opzichte van traditionele halogeenverlichting voor buiten
  • Vele verschillende functionele opties voor optimaal lichtbeheer
  • Creëert een gevoel van veiligheid
  • Geeft zicht in het donker
  • Onderhoudsvriendelijke LED verlichting
Nishand Lochan
LED verlichting specialist
Offerte ontvangen voor jouw LED project?
Onze specialisten staan voor u klaar.
Populaire LED verlichting voor buiten
Nieuw: Prolumia LED Catalogus
Ontdek alle producten. Vraag nu de papieren of digitale catalogus aan.

IP waarde LED verlichting voor buiten

Alle LED armaturen, dus ook buiten verlichting, zijn in meer of mindere mate beveiligd tegen het binnendringen van stof en vocht. De weerstand tegen het binnendringen van vaste materialen en vloeistoffen wordt uitgedrukt in een IP classificering, welke internationaal is vastgesteld in de IEC 60529. Deze bestaat uit twee cijfers die staan voor de mate van bescherming: het eerste cijfer heeft betrekking op vaste stoffen zoals stof en zand, het tweede cijfer op vloeistoffen zoals (regen)water. Voor buiten LED verlichting is het belangrijk dat het armatuur een minimale IP44 waarde heeft. Dit maakt het armatuur geschikt voor buiten.

NIEUWE LED VERLICHTING VOOR ZORG- EN WOONLOCATIE

In zorg- en woonlocaties speelt goede LED verlichting een grote rol. Niet alleen voor het comfort en veiligheid van de bewoners, maar ook voor begeleiders en personeel die elke dag hun handen uit de mouwen steken om de beste zorg te leveren. Woonlocatie SDW in Dinteloord heeft om deze reden voor de LED verlichting van Prolumia gekozen.

Bekijk referenties

Slimme buitenverlichting

De energiezuinige verlichting buiten van Prolumia is verkrijgbaar in standaard versie, maar is ook beschikbaar met diverse sensorfuncties. Deze unieke sensorinstellingen zorgen voor meer veiligheid, beter zicht en enorme besparingen. Met de sensor versie van de slimme LED buitenverlichting series van Prolumia kunt u in drie stappen dimmen tussen 100, 20 en 0%. Indien u het licht terug dimt naar 20%, bespaart u niet alleen op energie, maar zorgt u ook voor een veilige basisverlichting van ruimtes waar dit noodzakelijk is.

Om nog meer rendement uit uw LED verlichting voor buiten te halen is aan-/uitschakeling op basis van daglicht mogelijk. Het detectiebereik, de (na-)brandtijd en de daglichtgevoeligheid zijn heel eenvoudig in te stellen. Hierdoor is het armatuur op elke situatie en behoefte aan te passen en heeft u altijd de juiste LED verlichting voor buiten.

Lichtberekening voor buitenverlichting laten maken

Om aan de juiste normen te komen voor uw buitenverlichting LED, kunt u een professioneel lichtplan laten maken. Deze vertelt u welke armaturen en hoeveel daarvan u nodig heeft voor uw buitenruimte. Dit is een lastige klus, maar bij Prolumia kunnen wij dit voor u doen. Voor onze lichtberekeningen maken we gebruik van het simulatieprogramma Relux.

Binnen tien werkdagen ontvangt u een vrijblijvend voorstel met hierin de Relux lichtberekening gekoppeld aan een offerte. Hierbij ontvangt u een toelichting met betrekking tot de invulling van de buitenruimte en waarom hiervoor is gekozen. Tevens wordt ook het behaalde lichtniveau van de gekozen buiten verlichting toegelicht.

Lichtplan laten maken?
Onze specialisten staan voor u klaar.
Nishand Lochan
Lichtspecialist
Gerelateerde thema's