Lijnverlichting voor woningbouw

LED lijnverlichting wordt steeds vaker in en om residentiele omgevingen toegepast. Dit is mede doordat lijnverlichting zeer geschikt is voor tal van applicaties. Niet alleen is het prachtig om de buitenzijde van een gevel van een appartementencomplex of dergelijke mee te verlichten, maar ook een entree of lobby heeft veel baat bij lijnverlichting. Tevens is lijnverlichting ideaal voor het gebruik voor een enkele woning. Denk hierbij aan indirecte verlichting in de keuken, of koofverlichting in de woonkamer. Ook in de tuin is lijnverlichting een aanwinst. De flexibele strips zijn eenvoudig te bevestigen en met behulp van alle accessoires heeft u binnen mum van tijd een prachtig resultaat. 

Voordelen LED lijnverlichting

Prolumia LED lijnverlichting is te integreren in elk ontwerp en is buitengewoon snel en eenvoudig te installeren. Met een uitgebreid aanbod aan hoogwaardige LED strips en modulaire lijnverlichtingssystemen is geen configuratie onmogelijk. Zo zijn de LED strips leverbaar in een scala aan verschillende lichtkleuren en met afwerkingsprofielen. Afhankelijk van het toepassingsgebied zijn de LED strips tevens leverbaar in verschillende IP waarden.

  • Geheel naar eigen wens te configureren
  • Verkrijgbaar in diverse IP waarden
  • Lange levensduur bij juiste koeling
  • Compleet te leveren met bijbehorende profielen, drivers en controllers
  • Ook verkrijgbaar in RGB en RGBW
Nishand Lochan
LED verlichting specialist
Offerte ontvangen voor jouw LED project?
Onze specialisten staan voor u klaar.
Populaire LED lijnverlichting
Nieuw: Prolumia LED Catalogus
Ontdek alle producten. Vraag nu de papieren of digitale catalogus aan.

Koeling energiezuinige lijnverlichting

Het op een juiste manier koelen van LED lijnverlichting is belangrijk. LED strips met een hoger verbruik dan ca. 6W kunnen nog wel eens warm worden, wat niet ideaal is voor de lijnverlichting. De LED profielen van Prolumia zorgen zowel voor mechanische bescherming als koeling van de LED’s waardoor de levensduur van de LED strip aanzienlijk verlengd wordt. Tevens zorgt een profiel met lens voor een egale lichtspreiding, doordat de afzonderlijke LED’s van de strip niet te zien zijn.

THERMO KING | ROTTERDAM (NL)

Thermo King Transportkoeling, partner op het gebied van geconditioneerd transport, is gehuisvest op een prachtige zichtlocatie langs de A15. Om meer gebruik te maken van dit voordeel, zijn er armaturen van Prolumia gekozen om het pand in volle glorie uit te lichten.

Bekijk referenties

Aansturing LED lijnverlichting

Het bedienen van lijnverlichting is eenvoudig met de drivers en controllers van Prolumia. Of het nu gaat om LED strips voor binnen of de lijnverlichting voor buiten, door het grote assortiment is er voor iedere verlichtingswens het juiste product te vinden.

Prolumia heeft voor de aansturing van LED strips diverse dimmers, DMX controllers, wandpanelen en afstandsbedieningen in het assortiment. Combineer deze met de juiste voeding voor lijnverlichting voor een optimaal resultaat.

Lichtberekening voor lijnverlichting laten maken

Om aan de juiste normen te komen voor uw lijnverlichting, kunt u een professioneel lichtplan laten maken. Deze vertelt u welke lijnverlichting u nodig heeft en hoeveel meter u exact nodig heeft voor uw verlichtingsproject. Dit is een lastige klus, maar bij Prolumia kunnen wij dit voor u doen. Voor onze lichtberekeningen maken we gebruik van het simulatieprogramma Relux.

Binnen tien werkdagen ontvangt u een vrijblijvend voorstel met hierin de Relux lichtberekening gekoppeld aan een offerte. Hierbij ontvangt u een toelichting met betrekking tot de invulling van de lijnverlichting en waarom hiervoor is gekozen. Tevens wordt ook het behaalde lichtniveau van de gekozen LED lijnverlichting toegelicht. Ook wordt er een voorstel gedaan voor bijpassende voedingen, controllers en koelprofielen.

Lichtplan laten maken?
Onze specialisten staan voor u klaar.
Nishand Lochan
Lichtspecialist
Gerelateerde thema's