Galerijverlichting

Galerijverlichting is in ieder appartementencomplex verplicht. Niet alleen zorgt het voor goed zicht voor de bewoners en de bezoekers, maar ook zorgt het voor een gevoel van veiligheid. Prolumia heeft een groot assortiment LED verlichting voor galerijen welke voldoen aan alle eisen voor galerijverlichting voor de woningbouw. Ideaal voor VvE’s en eigenaren van woningen in flats en appartementencomplexen.

Voordelen galerijverlichting

De LED galerijverlichting van Prolumia is van alle markten thuis. Door de vele opties die de verschillende armaturen hebben, is er voor iedere galerij de juiste verlichting te vinden. Denk hierbij aan LED armaturen met een schemerschakelaar welke de verlichting inschakelt wanneer het weinig licht registreert, sensoren die beweging detecteren of het combineren van armaturen met sensor en zonder sensor als master/slave.

 • Energiebesparingen van meer dan 90% ten opzichte van traditionele halogeenverlichting
 • Vele verschillende functionele opties voor optimaal lichtbeheer
 • (Spat)waterdicht (IP44/IP65)
 • Creëer hoog gevoel van veiligheid
 • Eenvoudige installatie
 • Onderhoudsvriendelijk
Nishand Lochan
LED verlichting specialist
Offerte ontvangen voor jouw LED project?
Onze specialisten staan voor u klaar.
Populaire LED series
Prolumia LED catalogus
Ontdek onze producten. Claim uw catalogus!

Onderhoudsvriendelijke LED verlichting galerij

Galerijverlichting gaat vaak veel personen aan. Denk hierbij aan bewoners, bezoekers, eigenaren van (woning)complexen en VvE’s. Hierbij is het zaak dat de LED verlichting voor de galerij zo onderhoudsvrij mogelijk is. De keuze voor LED is hierbij een slimme optie. Doordat de lampen in het LED armatuur niet zo warm worden, is de levensduur vele malen langer. Dit betekent minder onderhoud, dus minder kosten en minder overlast voor de bewoners en bezoekers.

Bijkomende voordelen van Prolumia:   

 • Gemiddeld 50.000 branduren
 • 5 jaar garantie
 • Hoge IK-waarde
 • Onderhoudsvriendelijk
 • Diverse opties en mogelijkheden

GROOTS RENOVATIEPROJECT WONINGBOUW

Goede verlichting in de woningbouw is van groot belang. Ook als het gaat om renovatieprojecten. Residentie Sint Gerlachus is een comfortabel zorgcentrum welke oorspronkelijk gebouwd is in de jaren vijftig van de vorige eeuw. Het zorgcentrum was nodig aan renovatie toe en is nu volledig aangepast aan de eisen van deze tijd. Zo ook de verlichting, waarbij er gekozen is voor de hoogwaardige LED verlichting van Prolumia.

Bekijk referenties

Lichtmanagementsysteem galerij

Om tijd en energie te kunnen besparen, kunt u kiezen voor een lichtmanagementsysteem voor uw galerij. Een lichtmanagementsysteem zorgt ervoor dat uw verlichtingsarmaturen zo efficiënt mogelijk worden aangestuurd.

Koppel de sensorarmaturen als master/slave of kies voor LED armaturen met daglichtfunctie of schemerschakelaar. Op deze manier heeft u te allen tijde verlichting waar u het nodig heeft en zitten de bewoners nooit in het donker. 

Lichtberekening voor een galerij laten maken

Om aan de juiste normen te komen voor uw galerij, kunt u een professioneel lichtplan laten maken. Deze vertelt u welke armaturen en hoeveel daarvan u nodig heeft voor uw galerij. Dit is een lastige klus, vooral voor een project waar veel personen baat bij moeten hebben, zoals een galerij. Bij Prolumia kunnen wij dit voor u doen. Voor onze lichtberekeningen maken we gebruik van het simulatieprogramma Relux.

Binnen tien werkdagen ontvangt u een vrijblijvend voorstel met hierin de Relux lichtberekening gekoppeld aan een offerte. Hierbij ontvangt u een toelichting met betrekking tot de invulling van de galerij en waarom hiervoor is gekozen. Tevens wordt ook het behaalde lichtniveau toegelicht. Dit wordt gedaan aan de hand van de wettelijk vastgestelde NEN-normen, waarin is vastgelegd hoeveel lux op een bepaalde oppervlakte terecht dient te komen.

Lichtplan laten maken?
Onze specialisten staan voor u klaar.
Nishand Lochan
Lichtspecialist
Gerelateerde thema's