LED strips voor woningbouw

LED strips worden steeds vaker in de woningbouw toegepast. Dit is mede doordat LED strips zeer geschikt zijn voor diverse doeleinden. Niet alleen is het prachtig om een gevel van een appartementencomplex of dergelijke mee te verlichten, maar ook een entree of lobby heeft veel baat bij het gebruik van LED strips. Tevens zijn LED strips ideaal voor het gebruik voor een nieuwbouwwoning of voor een renovatieproject. Denk hierbij aan indirecte verlichting in de badkamer, koofverlichting in de keuken of het verlichten van een ingebouwde nis in de woonkamer. Ook in de tuin of in de carport zijn waterdichte LED strips een aanwinst. De flexibele strips zijn eenvoudig te bevestigen en met behulp van diverse accessoires die Prolumia te bieden heeft, heeft u binnen mum van tijd een prachtig resultaat.

Voordelen LED strips

Prolumia LED strips zijn te integreren in elk ontwerp en zijn buitengewoon snel en eenvoudig te installeren. Met een uitgebreid aanbod aan hoogwaardige LED strips en modulaire lijnverlichtingssystemen is geen configuratie onmogelijk. Zo zijn de LED strips leverbaar in een scala aan verschillende lichtkleuren en met afwerkingsprofielen. Afhankelijk van het toepassingsgebied zijn de LED strips tevens leverbaar in verschillende IP waarden.

  • Geheel naar eigen wens te configureren
  • Verkrijgbaar in diverse IP waarden
  • Lange levensduur bij juiste koeling
  • Compleet te leveren met bijbehorende profielen, drivers en controllers
  • Ook verkrijgbaar in RGB en RGBW
Nishand Lochan
LED verlichting specialist
Offerte ontvangen voor jouw LED project?
Onze specialisten staan voor u klaar.
Populaire verlichting voor LED strips
Nieuw: Prolumia LED Catalogus
Ontdek alle producten. Vraag nu de papieren of digitale catalogus aan.

Koeling energiezuinige LED strips

Het op een juiste manier koelen van een LED strip is belangrijk. LED strips met een hoger verbruik dan ca. 6W kunnen nog wel eens warm worden, wat niet ideaal is voor de lijnverlichting. De LED profielen van Prolumia zorgen zowel voor mechanische bescherming als koeling van de LED’s waardoor de levensduur van de LED strip lijnverlichting aanzienlijk verlengd wordt. Tevens zorgt een profiel met lens voor een egale lichtspreiding, doordat de afzonderlijke LED’s van de strip niet te zien zijn.

ENERGIENEUTRAAL NIEUWBOUWPAND

Het is algemeen bekend dat LED verlichting van Prolumia duurzaam en zeer energiebesparend is. Om deze reden worden onze LED verlichtingsarmaturen steeds vaker ingezet bij het energieneutraal maken van verschillende projecten.

Bekijk referenties

Aansturing LED strips

Het bedienen van een LED strip is eenvoudig met de drivers en controllers van Prolumia. Of het nu gaat om LED strips voor binnen of de lijnverlichting voor buiten, door het grote assortiment is er voor iedere verlichtingswens het juiste product te vinden.

Prolumia heeft voor de aansturing van LED strips diverse dimmers, DMX controllers, wandpanelen en afstandsbedieningen in het assortiment. Combineer deze met de juiste voeding voor LED strips voor een optimaal resultaat.

Lichtberekening voor LED strips laten maken

Om aan de juiste normen te komen voor uw LED strip, kunt u een professioneel lichtplan laten maken. Deze vertelt u welk type LED strip en de exacte aantal meters u nodig heeft voor uw verlichtingsproject. Dit is een lastige klus, maar bij Prolumia kunnen wij dit voor u doen. Voor onze lichtberekeningen maken we gebruik van het simulatieprogramma Relux.

Binnen tien werkdagen ontvangt u een vrijblijvend voorstel met hierin de Relux lichtberekening gekoppeld aan een offerte. Hierbij ontvangt u een toelichting met betrekking tot de invulling van de het project aangaande LED strips en waarom hiervoor is gekozen. Tevens wordt ook het behaalde lichtniveau van de gekozen LED strip toegelicht. Ook wordt er een voorstel gedaan voor bijpassende voedingen, controllers en koelprofielen.

Lichtplan laten maken?
Onze specialisten staan voor u klaar.
Nishand Lochan
Lichtspecialist
Gerelateerde thema's